Voor 8 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
8 herten biefstukjes- 1 eetlepel geklaarde boter- 1 eetlepel olie- peper en zout
SAUS:
1 sjalotje- 1 koffielepel olie- 4 dl wildfond- 1/2 dl droge witte wijn- 50 g ijskoude boter
GARNITUUR:
2 bosjes raapjes- 2 dl groente bouillon- 1 bakje rode aalbessen
Snipper de sjalot fijn en fruit de snippers glazig in de hete olie. Blus met de wildfond en de witte wijn. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Giet de saus door een puntzeef; druk de sjalot goed uit. Werk ze, van het vuur af. op met vlokjes ijskoude boter. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Rist de aalbessen af. Doe ze bij de saus en hou die warm op een héél zacht vuur of in een warmwaterbad.
Boen de raapjes goed schoon, schil ze maar laat ze heel. Kook ze beetgaar in de groentebouillon.
Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan. Leg er de biefstukjes in. Bak ze aan beide kanten tot ze licht gekleurd zijn. Kruid ze met peper en zout. Leg ze in een braadslee en laat ze nog 8 tot 10 minuten afbakken in de oven op 180°C.
Schik vlees en groenten op voorverwarmde borden. Lepel er wat saus bij en dien op.
Lekker met kleine kroketjes.
N.B.:
De verse bessen kunt u vervangen door 1 à 2 eetlepels rode aalbessengelei. Roer de gelei door de warme saus.
|