Voor 6 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor het ijs: 500g aardbeien- 125 g fijne suiker- 2 eetlepels citroensap- 1 eetlepel balsamico- zwarte peper uit de molen- 3 dl slagroom.
Voor de salade: 300 g aardbeien- 2 eetlepels fijne suiker- 2 eetlepels balsamico- peper uit de molen- 1 takje verse munt.
Pureer de aardbeien voor het ijs met de suiker, het citroensap, de balsamico en flink wat peper uit de molen. Klop de room stijf en spatel hem luchtig onder de puree. Laat opstijven in de ijsmachine of de diepvriezer.
Snij de aardbeien voor de salade in stukjes. Bestrooi ze met de suiker, besprenkel ze met de balsamico. Kruid ze met peper naar smaak. Leg er de munt bij. Zet de salade in de koelkast tot het ijs opgesteven is.
|