500 g grote roze garnalen- 4 eetlepels bloem- 1 koffielepel gedroogde gist- 1 ei- 2 cm verse geraspte gemberwortel- 1/2 koffielepel vijfkruiden- 1 citroenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Doe de bloem in een kom met de gist, gember, vijfkruiden en een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje.
2. Breek er het ei in. Vermeng en doe er al roerend 4 tot 5 eetlepels water bij. Het beslag moet dik vloeibaar zijn.
3. Dompel de garnalen een voor een in het beslag. Bak ze, in porties van 3 tot 5 stuks,
2 tot 3 minuten in frituurolie van 175°C. Serveer heet, met plakjes citroen.
Lekker met taugésalade: Blancheer 200 g taugé (sojascheuten) 2 minuten. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Doe bij 3 eetlepels slaolie 2 eetlepels azijn, een mespunt piment en suiker, 3 eetlepels
gehakte koriander en 1 eetlepel gehakte munt. Vermeng met de taugé.
|