Voor 2 personen.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 mooie dikke biefstukjes (van de haas)- 3 grote mandarijnen- wat vers geraspte gember- Olijfolie/boter -versgemalen zwarte peper- gemalen zeezout- scheutje room
-Pers de mandarijnen en voeg wat vers geraspte gember toe aan het sap en roer goed door
-Bestooi de biefstukjes met de peper en een weinig zeezout en leg ze afgedekt in de marinade gedurende 2 uur (koelkast).
- Dep de biefstukjes droog.
- Giet de marinade in een steelpannetje en kook deze op een hoog vuur in en voeg op het laatste moment wat room toe en laat het geheel nog kort inkoken en voeg zwarte peper naar smaak toe.
- Bak de biefstukjes even snel aan en dan op een matig vuur in een mengsel van boter en olie. (als je er de gratin bij maakt kun je ze met wat extra olie in de koekenpan van deze bereiding bakken
- Serveer de biefstukjes met de saus en geef hier een Gratin du Jabron bij.
|