400 g pompoen- 250 g bloem- 10 g gedroogde gist- 2 eieren- 2 eetlepels olijfolie- 5 dl melk- 1 onbehandelde sinaasappel- 1 onbehandelde citroen- 50 g fijne suiker- kaneelpoeder- zout- bloemsuiker om af te werkenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Boen de citrusvruchten schoon, rasp de schil. Splits de eieren.
2. Vermeng de bloem met het gistpoeder, de helft van de suiker, een mespunt kaneel en een snuifje zout. Doe er de eierdooiers en de geraspte schil bij. Schenk er de melk bij. Klop op tot een glad beslag. Klop er dan de olie door. Dek af en laat 1 uur rusten.
3. Snij de geschilde pompoen in grote stukken. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel ze luchtig door het beslag.
4. Wentel de stukken pompoen eerst door de suiker, dan door het beslag. Bak ze goudbruin in frituurolie van 175°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met gezeefde bloemsuiker.
|