200 g tongfilets- 12 grote roze garnalen- 12 gepelde gambas- 200 g inktvisringen- sap van 1 citroen- 2 eetlepels olijfolie- 2 eieren- 300 rijstbloem- 1 of 2 limoenen- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Snij de tongfilets in hapklare stukken. Doe ze met de zeevruchten in een kom. Besprenkel ze met het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 1 uur in de koelkast. .
2. Klop de eieren los met een snuifje zout. Schenk er 4,5 dl ijswater bij. Roer er de bloem door. Het beslag moet dik vloeibaar zijn en mag wat klonterig blijven.
3. Laat de gemarineerde zeevruchten en de vis uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier. Dompel ze in het beslag.
4. Bak de tempura goudbruin in frituurolie van 175°C.
Serveer goed heet, met partjes limoen of citroen.
Lekker met sojadressing: Breng 3 dl kippenfond aan de kook met 4 eetlepels droge witte wijn en 4 eetlepels sojasaus. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
|