1.Tea-drink met druivensap
Ingrediënten: halve liter gekoelde thee en een halve liter wit druivensap, 3 cm gekonfijte engelwortel, 100 gram frambozen en enkele witte druiven.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereiding: Maak een lekkere thee naar keuze en zet hem koel. Meng de ijsthee met het witte druivensap. Stamp de frambozen tot puree en snipper de gekonfijte engelwortel fijn. Roer de frambozenpuree en de gesnipperde engelwortel door de thee. Serveer in tulpenglazen en doe nog enkele witte druiven in elk glas. Voorzie ook lange lepels, want dit is een heerlijke thee om uit te lepelen.
2.Canadese citroenijsthee.
Citroenmelisse werkt verkoelend en is dus ideaal voor een dorstlessende ijsthee. Het rustgevend effect van het kruid is handig meegenomen. Ideaal voor een luie zomerdag! Om langzaam te leven zoals God in... Canada.
Ingrediënten: 20 blaadjes verse citroenmelisse, één theelepel suiker, één kruidnagel, vier theelepels groene thee, anderhalve citroen, één liter water, honing.
Bereiding: Hak 16 citroenmelisseblaadjes fijn en doe ze samen met de suiker, het sap van een halve citroen en de kruidnagel in een grote theepot. Voeg de groene thee hieraan toe. Kook het water en giet het er overheen. Laat vijf minuten trekken en roer af en toe om. Zeefde thee en laat hem goed afkoelen. Snij een citroen in schijfjes en voeg bij de koude thee. Zo ook de overige blaadjes citroenmelisse die je eerst in grove stukjes hakt. Serveer in mooie glazen. Ieder kan zijn thee naar eigen smaak zoeten met wat honing.
|