Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 eieren- 500 g gehakt- 2 eieren- paneermeel- peper zout- kruidnoot- 1 ui- 2 lepels boter- 2 lepels bloem- 1/2 l water- 1 bouillonblokje- 1 blik gepeld tomaten (425 g)- peper zout
Kook de eieren gedurende 8 minuten. Maak het gehakt aan met een ei, paneermeel, peper, zout en kruidnoot. Bedek de gepelde eieren helemaal met gehakt en wentel ze vervolgens door eiwit en paneermeel. Daarna fruiten in frituurvet. Snijd dan vervolgens de gehaktballen in de breedte door en schik ze in een vuurvaste schotel. Bereidingswijze tomatensaus : Laat de fijngesneden ui gaar stoven in de boter. Meng er de bloem onder en voeg de bouillon toe. Breng de gepelde tomaten erbij en breng op smaak met peper en zout, laat de tomatensaus nog eens doorkoken. Giet de tomatensaus rond de gehaktballen en dien op met aardappelpuree.
|