Voorgerecht.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
24 zeer grote of middelgrote scampis (diepvries)- 1 soepkop paprikareepjes- 1.5 soepkop tomatenblokjes- 3 eetl. olijfolie- 1 eetl. bloem- 1eetl. Boter- 100 g gemalen mozzarella- 100 g geraspte parmezaan- 1 ui- 1 knoflookteentje- 1.5 koffile. Provençaalse kruiden- paprika- peper en zout.
Voorbereiding:
Leg de diepgevroren scampis 2 minuten in heet water zodat ze gemakkelijk pellen. Dep ze droog.
Meng de bloem met 1 eetlepel boter.
Bereiding:
1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak er de scampis aan beide zijde goudbruin. Kruid met peper en zout en haal ze uit de pan.
2. Doe opnieuw 1 eetl. olijfolie in een pan en snipper de ui en het knoflookteentje in. Roer om.
3. Doe de paprikareepjes in de pan en laat stoven. Kruid met Provençaalse kruiken.
4. Voeg er de tomatenblokjes bij. Laat opnieuw 2 à 3 minuten stoven. Kruid met peper en zout, cayennepeper en paprika. Bind indien nodig, het mengsel, met het mengsel boter en bloem, beetje bij beetje toevoegen.
5. Doe nu de scampis opnieuw in de pan en roer goed om. Schep in inviduele ovenschaaltjes.
6. Bestrooi met geraspte parmezaan en vervolgen met gemalen mozzarella. Besprenkel met olijfolie. Laat licht kleuren onder de grill en dien onmiddellijk op met stokbrood of ciabatta
Indien u de schoteltjes op voorhand bereid hebt, laat dan eerst 10 minuten opwarmen in een oven van 200°C, alvorens ze te kleuren.
|