Benodigdheden:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 witte dunne preistronken - 50 g hoeveboter - 120 g kippenlevertjes
Voor de vinaigrette:
1 koffielepel mosterd - 1 eetlepel wijnazijn of citroensap - 2 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel notenolie - tuinkers
Bereidingswijze:
1. Reinig de prei en snijd ze in dunne reepjes (julienne).
Laat een klontje boter smelten in een pot en laat hierin de prei op zacht vuur garen.
2. Ontdoe de kippenlevertjes van vet en laat ze even in hete boter bruinen. Voeg ze daarna bij de prei om gedurende 6 à 8 minuten mee te garen, Breng op smaak met peper en zout
3. Druk het prei/levermengsel in vormpjes en laat ze afkoelen in de ijskast.
4. Voor de vinaigrette: meng met een garde de mosterd en het citroensap of de wijnazijn. Voeg in een dun straaltje en al roerend de olie toe.
5. Druk de potjes uit op gekoelde borden.
Krans de vinaigrette er omheen en garneer met een plukje tuinkers.
|