Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
500 g bladerdeeg, 1 kalfstong, 750 g mengeling boschampignons,
300 g gerookt spek, 1,51 kalfsbouillon, 1 knolselder,
50 g roze peperbollen, 4 eieren, 50 g rozemarijn, 3 dl room,
1 groene selder, 4 sjalotten, 40 g boter, 60 g bloem.
Bereiding:
1. Kook de kalfstong gaar in de bouillon en pel ze.
2. Snijd de knolselder in fijne blokjes en kook hem beetgaar.
3. Zeef de bouillon en laat inkoken. Smelt de boter in een pannetje en voeg er de bloem aan toe. Laat dit even verder garen zonder te kleuren. Voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe en roer dit goed los met de garde. Voeg er tenslotte de room aan toe en laat goed inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Voeg er nu de knolselder aan toe.
4. Reinig de boschampignons en hak de helft fijn. De andere helft gebruiken we als garnituur.
5. Steek mooie rondjes uit het bladerdeeg en plaats op ieder rondje een schijf kalfstong. Verdeel hierover de gehakte champignons en daarbovenop een takje rozemarijn en wat gebakken spek.
Strijk de randen in met eigeel en vouw het geheel dicht.
Bak af in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer de bladerdeeg koekjes met de knolseldervelouté.
|