Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
750 g groene asperges (liefst zo dun mogelijk)- 200 g shii-take- 1 rood chilipepertje- 1 kleine ui- 2 teentjes knoflook- 2 cm verse gemberwortel- 3 eetlepels olie- 6 eetlepels oestersaus- 1 eetlepel vissaus- 5 eetlepels rijstwijn- suiker- peper uit de molen en zout.
Maak de asperges schoon, snij het harde stukje onderaan de stengels weg. Borstel de shii-take droog schoon. Spoel de pepertje, verwijder zorgvuldig de zaadjes en zaadlijsten. Snij het in fijne ringetjes. Pel de ui en de knoflook, schil de gemberwortel. Snij alles heel fijn.
Roerbak de shii-take 1 minuut in de hete olie. Doe er de ui, knoflook en gember bij. Roerbak een halve minuut. Doe er de asperges bij. Roervak 1 minuut.
Voeg er de oestersaus, de vissaus en de rijstwijn aan toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen, tegen de kook aan.
Breng op smaak met suiker, peper uit de molen en zout.
Lekker bij basmatirijst.
|