Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
600 g krieltjes- 1 kg groene asperges- 120 g gerookte ham, gesnipperd- 80 g daslook (eventueel te vervangen door een handvol bieslook en enkele teentjes verse knoflook)- 1 theelepel bouillonpoeder- 4 eetlepels wittewijnazijn- 2 eetlepels graanmosterd- 6 eetlepels slaolie- 3 eetlepels pompoenpitten- suiker- peper uit de molen en zout.
-Boen de krieltjes goed schoon. Kook ze 15 minuten in gezouten water. Laat ze afkoelen en pel ze.
-Maak de asperges schoon, snij de harde stukjes onderaan de stengels weg. Snij ze in stukken. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet af en bewaar het kookvocht.
-Meet 125 ml aspergekookvocht af en los er het bouillonpoeder in op. Doe er de wijnazijn en de mosterd bij. Roer goed glad.
-Snij de aardappelen in plakjes. Vermeng ze met de dressing. Zet een half uur koel weg.
-Spoel de daslook, snij de bladeren in fijne reepjes. Doe de daslook met de asperges en de slaolie bij de aardappelen. Schep om.
-Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Strooi ze over de salade.
-Werk af met de hamsnippers. Serveer licht gekoeld maan niet ijskoud.
|