Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 kg witte en 1 kg groene asperges- 2 eetlepels citroensap- 2 eetlepels fijne suiker- zout.
Voor de schnitzels:
4 dunne kalfslapjes- 1 ei- 2 eetlepels melk- 80 g bloem- 80 g broodkruim (of paneermeel)- 80 g boter- 6 plakjes bacon- ½ bosje verse salie- 30 g pijnboompitten- peper uit de molen.
1.Schil de asperges, snij het harde stukje onderaan de stengels weg.
2.Vul een grote kookpan met water en breng aan de kook met het citroensap, de suiker en een snuifje zout. Kook de witte asperges 15 tot 20 minuten, de groene 10 minuten.
3.Leg de kalfslapjes tussen twee vellen huishoudfolie en sla ze goed plat met behulp van een houten hamertje.
4.Klop het ei los met de melk. Kruid het vlees met peper en zout. Wentel het achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het broodkruim. Bak de schnitzels 10 minuten in de helft van de boter. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
5.Snij de bacon in reepjes. Bak ze knapperig in dezelfde pan. Doe er de blaadjes salie en de pijnboompitten bij
6.Voeg er de rest van de boter aan toe. Verwarm tot de boter schuimt.
7.Giet de asperges af. Serveer ze met de schnitzels op een bord en lepel er de salieboter over. Dien op, met krieltjes bijvoorbeeld.
|