Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 kg witte of paarse asperges- 4 sjalotten- 2 eetlepels citroensap- zout
Voor de vinaigrette:
4 eetlepels zonnebloemolie- 2 eetlepels olijfolie- 125 ml droge witte wijn- 1 onbehandelde limoen- 1 bosje verse bieslook- 4 takjes lavendel- 4 takjes gladde peterselie- suiker- peper uit de molen.
1.Schil de asperges. Snij het harde uiteinde van de stengels weg. Kook de asperges 10 tot 15 minuten in ruim water, met het citroensap, een snuifje suiker en zout.
2.Pel de sjalotjes, snipper ze fijn. Spoel de limoen, rasp de schil fijn en pers het vruchtvlees uit. Hak de bieslook, de lavendelblaadjes en de peterselie fijn.
3.Vermeng de olie met de witte wijn en het limoensap. Voeg er de geraspte limoenschil, de tuinkruiden en de lavendel aan toe. Breng verder op smaak met suiker, peper en zout. Overgiet de asperges met de vinaigrette.
4.Serveer lauw. Lekker met lamskoteletjes en gebakken krieltjes.
|