Voor 6 personen:
750 g aardbeien- 200 ml zwarte-bessenlikeur (cassis)- 8 blaadjes gelatine- sap van 1 limoen- 1 tot 2 eetlepels bloemsuiker.
Voor de vanillesaus: 2 vanillestokjes- 6 dl melk- 1 kleine eetlepel maïszetmeel- 2 eidooiers- 400 g verse room- 40 g fijne suiker- 2 pakjes vanillesuiker- snuifje zout.
Om af te werken: 250 g aardbeien- 1 flinke eerlepel bloemsuiker.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1.Week de gelatine in koud water. Pureer de aardbeien en druk ze door een zeef. Verwarm het limoensap en los er de uitgeknepen gelatine in op. Doe het met de suiker bij de aardbeienpuree.
2.Leng de puree aan met bessenlikeur tot 7 dl vloeistof. Verdeel hem over kopjes en laat hem opstijven in de koelkast.
3.Snij de vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Doe het bij de melk en breng ze langzaam aan de kook.
4.Klop de eidooiers los met het maïszetmeel, de suiker en de vanillesuiker. Doe er de room bij. Schenk het mengsel al roerend bij de kokende melk en laat indikken. Laat de saus afkoelen (roer af en toe om, zodat er geen vel op komt).
5.Schep een laagje saus op de aardbeiengelei. Werk af met gezeefde bloemsuiker en aardbeien.
|