Abrikozenchutney lekker bij koud gebraad en brood.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor ongeveer 1 liter:
Snij 1 kg verse abrikozen in stukken en doe ze in een pan met 3 dl ciderazijn, 1 gesnipperd rood pepertje (zonder zaadjes), 125 g sultanarozijnen, 1 gesnipperde ui, 2 geperste knoflookteentjes en 30 g geraspte gemberwortel. Een afgestreken eetlepel zout mag er ook nog bij. Laat ongeveer 30 minuten onafgedekt sudderen, tot fruit en groenten lekker zacht zijn. Voeg er 350 g fijne suiker aan toe. Laat nog 20 tot 30 minuten inkoken. Verdeel over 3 of 4 schone bokaaltjes met schroefdeksel en sluit ze meteen. Laat een maand staan alvorens te gebruiken.
Bewaartip: Op een koele en donkere plek blijft deze chutney zowat 6 maanden goed.
|