Voor 10 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor het yoghurtijs: 350 g volle yoghurt- 2 verse eieren- 130 g fijne suiker- 2 theelepels citroensap- 160 g verse room.
Om af te werken: 1 kg aardbeien- 2 eetlepels bloemsuiker- 2 onbehandelde limoenen.
1.Klop de eieren met de suiker in een warmwaterbad tot de crème als een dik lint van de klopper afloopt. Zet de kom dan in koud water en klop verder tot het mengsel weer afgekoeld is.
2.Voeg het citroensap en de yoghurt erbij. Klop de room stijf en spatel hem erdoor. Laat het mengsel in de ijsmachine bevriezen.
3.Snij de aardbeien in stukjes. Rasp de limoenschil en pers het vruchtvlees uit. Vermeng de aardbeien met de bloemsuiker, het limoensap en de schil.
4.Schep de aardbeien op dessertborden en serveer ze met een bolletje yoghurtijs.
|