Voor 2 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
200 g (gedroogde) pasta -2 el olijfolie- 2 courgettes in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst geraspte schil en sap van 1 citroen - 100 g ricotta, verkruimeld- 3 el geraspte parmezaanse kaas -1 tl zout en peper uit de molen - 2 el pijnboompitten, geroosterd
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta uitlekken,bewaar 4 eetlepels van het kookwater. .
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en knoflook zacht en lichtbruin in ca.3 min. Neem ze uit de pan en zet ze opzij.
Doe de pasta met het achtergehouden kookwater in de koekenpan samen met citroenrasp en -sap en de resterende olie. Meng alles tot de pasta ermee bedekt is en doe er dan de courgette bij met de resterende ingrediënten. Meng alles goed en serveer.
|