Voor 8 porties:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
250 g kleine roze garnalen- 80 g wortelen- 120 g courgette- 1 eetlepel olie- ½ l groentebouillon- 4 eetlepels droge vermout- 8 blaadjes gelatine- 4 eetlepels verse gehakte bieslook- peper en zout
Maak de wortelen en de courgette schoon, snij ze in kleine blokjes. Stoof ze aan in de olie. Schenk er de bouillon bij. Laat 3 minuten zacht koken. Laat ze uitlekken in een vergiet. Laat de bouillon tot ongeveer de helft inkoken. Laat de gelatine weken in koud water. Doe de vermout bij de bouillon. Verwarm weer tot tegen de kook aan en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat een beetje afkoelen, tot de gelei dik vloeibaar is. Verdeel de garnalen, de groenten en de bieslook over hoge vormpjes. Schenk er de gelei bij. Laat tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.
Serveertip: Ontvorm de aspics op een sneetje bruin brood en serveer er rucola en, een yoghurtdressing bij.
|