500 g kleine scampi- 1 bosje lente-uitjes- 1 eetlepel sesamolie- 2 eetlepels zonnebloemolie- 1 stukje verse gember- 1 teentje knoflook-.400 ml kokosmelk- 2.eetlepels rode currypasta- 3 eetlepels sojasaus- 1 eetlepel limoensap- 1 theelepel rietsuiker- vers basilicum en verse koriander- peper en zout
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Pel de scampi en kruid ze met peper en zout. Snipper de lente-uitjes fijn. Pel en hak de knoflook, schil en
rasp de gemberwortel. Roerbak de uitjes en de gember een paar minuten. Doe er de scampi bij en
roerbak 3 minuten. Voeg er de knoflook en de currypasta aan toe. Roerbak tot de aromas vrijkomen.
Doe er de kokosmelk, de sojasaus, de suiker en het limoensap bij. Breng tot tegen de kook aan. Laat 5
minuten goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met gehakt basilicum en serveer goed heet. Lekker met jasmijnrijst.
|