Voor 4 personen:
1,5 kg asperges- 100 g verse tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook, zuring, tuinkers)- 4 hardgekookte eieren- 1 eetlepel mosterd- 4 eetlepels olie- 200 g boter- peper uit de molen en zout
1. Schil de asperges, snij de harde onderkant weg. Kook ze 10 tot 15 minuten in gezouten water. 2. Spoel de tuinkruiden, zwier ze goed droog (in de slazwierder) en hak ze grof. 3. Laat de boter smelten en pel de eieren. Hak het eiwit grof en pureer de eierdooiers met de tuinkruiden, de mosterd en de olie tot een gladde saus. Schenk er in een straaltje de lauwe, gesmolten boter bij. 4. Roer de saus goed glad en breng op smaak met peper uit de molen. 5. Leg de asperges op een bord en giet er wat van de saus over. Strooi daarover de gehakte eiwitten. Serveer de rest van de saus in een apart kommetje. Lekker met (gestoomde) nieuwe aardappeltjes of met stokbrood.
|