500gr kristalsuiker- 1 eetlepel glucose- 3 eiwitten- 20gr gelatine- 3,5dl water- Kleurstof-Suikerthermometer- Maïszetmeel- Bloemsuiker- Geraspte kokos
- Maak een suikersiroop met suiker, water en glucose. - In het begin roeren zodat alles mooi gemengd is. - Van het moment dat het kookt niet meer roeren! - Controleer de temperatuur met een suiker. -thermometer (verwarmen tot 125°C).
- Week ondertussen de gelatineblaadjes in water. - Klop de eiwitten op met een beetje suiker. - Als het eiwit stijfgeklopt is, moet je toch nog blijven kloppen op de laagste stand en voeg ondertussen de suikersiroop in een fijn straaltje toe (de suikersiroop moet dan 125°C zijn). - Neem de geweekte gelatineblaadjes en smelt ze een beetje in een warm pannetje. - Voeg dit dan ook straalsgewijs bij de opgeklopte eieren (nog steeds het eiwit in beweging houden met de mixer op de laagste stand). - Blijven mixen op de laagste stand tot de grootste hitte eruit is. - Meng 1/3 maïszetmeel, 1/3 bloemsuiker en 1/3 kokos en leg een laagje in een bakvorm. - Stort de helft van het eiwitmengsel in de bakvorm. - Voeg aan de andere helft een druppel rode kleurstof toe en roer tot je een mooie roze kleur krijgt en stort bovenop het witte deel. - Smeer het mooi uit en strooi er terug een laagje van het kokosmengsel over. - Laten afkoelen in de koelkast. - Snijden met een mes dat je wat inwrijft met een beetje olie (zodat je geen randen stuk trekt). - Alle kanten bepoederen met het kokosmengsel.
Tips 1. Alles juist afwegen 2. Suiker opkoken met glucose 3. Suiker opkoken tot 125°C, checken met suikerthermometer 4. Gelatine laten weken en smelten
|