Voor 3 personen:
300 g Chinese noedels- 200 g tofu- 250 g broccoli- 250 g bruine champignons- 1 gele paprika- 2 lente-uitjes- 1 stuk verse gemberwortel (3 cm)- 1 rood chilipepertje- 1 eetlepel koolzaadolie- 3 eetlepels sake- 2 eetlepels zoete sojasaus- 1 eetlepel scherpe sojasaus- 1 ½ theelepel vijfkruidenpoeder- ½ theelepel cayennepeper- vers bieslookxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Maak de groenten schoon. Verdeel de broccoli in roosjes, snij grote champignons in plakjes en de paprika in repen. Snij de lente-uitjes en het chilipepertje (zonder zaadjes of zaad lijsten) in ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel.
2. Stoof de uitjes, het pepertje en de gemberwortel aan in de olie. Doe er de broccoli en de champignons bij. Roerbak 2 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak 2 minuten.
3. Voeg 1 dl water, de sojasauzen en de sake toe. Kruid met vijfkruidenpoeder en cayennepeper. Schep goed om, dek af en laat 3 minuten sudderen tegen de kook aan.
4. Snij de tofu in blokjes en doe hem bij de groenten. Neem de pan van het vuur en laat nog even, afgedekt, nagaren.
5. Kook de noedels (zie op de verpakking) en vermeng ze met de groenten. Werk af met gehakt bieslook en dien op.
|