Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 bundel asperges- 400 g zalmfilet- 4 eetlepels arachideolie - 2 eetlepels ketjap- 1 glas droge witte wijn 100 g sojascheuten- peper - wat citroensap.
1. Schil de asperges zorgvuldig en snij ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
2. Snij de vis in beetklare stukjes.
3. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak er gedurende 3 minuten de aspergestukjes in.
Giet de asperges uit de wok.
4. Verhit de rest van de olie en breng op smaak met de ketjap. Bak er gedurende 2 minuten de blokjes zalm in. Voeg de witte wijn toe en roer er dan voorzichtig de asperges en de sojascheuten door. Breng op smaak met peper en laat nog gedurende 2 minuten goed heet worden.
5. Schik het mengsel op borden of in kommetjes en druppel er een beetje citroensap over.
|