Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- 4 zeebaarsfilets- 4 groene asperges- 4 witte asperges- 5-kruidenmengeling (oosterse detailhandel of Delhaize)- peper & zout
Voor de pesto:
1 dl olijfolie- 50g basilicum- 20g pijnboompitten - 40 g parmezaanse kaas - 1 teentje knoflook (versnipperd)
Tip:
Maak de pesto vooraf en bewaar hem goed afgesloten in de koelkast. Dat kan tot ongeveer één week. Een goed alternatief is een kant -en-klare pesto uit een supermarkt.
De witte asperges schillen, de groene wassen. Met een dunschiller alle asperges in fijne slierten snijden.
Voor de pesto alle ingrediënten samen mixen tot een gladde saus. Als deze niet echt 'lopend' is, nog wat olijfolie toevoegen.
De zeebaars kruiden met peper en zout en aan de velkant bestrijken met olie, grillen in een grillpan (of even bakken) en verder garen gedurende ca. 7 minuten in een oven van 170°C.
De asperge spaghetti heel snel wokken en kruiden met peper en zout en (eventueel) 5-kruidenmengeling. De zeebaars serveren op de spaghetti en de saus er rond dresseren.
|