Voor een ondiepe bakvorm van 24 cm diameterxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Deeg:
250 g bloem- 20 g gist- 1 ei- 1 dl melk- 25 g fijne suiker- 70 g boter- snuifje zout
Kaasgarnituur:
300 g plattekaas- 150 g fijne suiker- 4 eieren
Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak een kuiltje, breek de gist in wat lauwe melk en giet dat erin. Breek er het ei in en strooi de suiker bij. Meng eerst met wat bloem, dan met de rest en kneed met de handen tot een glad deeg. Voeg tussendoor ook de boter in stukjes bij. Vorm een bol, dek af en laat rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is. Kneed nog even door, rol uit en leg het in de bakvorm. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Laat nogmaals rijzen.
Laat de plattekaas goed uitlekken. Meng kaas, eierdooiers en suiker tot een glad mengsel. Klop
de eiwitten stijf en spatel ze onder de kaasmassa. Stort ze op de taartbodem en bak de taart in 20-30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 225°C.
Tip:
De plattekaas moet grondig uitlekken, anders wordt het mengsel te smeuïg.
Ook lekker:
een dunne laag appelmoes onder de kaas.
|