1 kalfsgebraad van 1 kg 200 tot 1 kg 500- 50 g. boter- zout- peper- een bos kleine witte uien- 2 dl. witte wijn- 3 soeplepels mosterd
Laat de boter in een cocotte smelten en laat er het gebraad langs alle kanten bruin in bakken. Bestrooien met peper en zout. Overgieten met de witte wijn en een weinig water naar believe, bedekken en gedurende 40 min. laten bakken. Er vervolgens de gekuiste hele uitjes aan toevoegen en verleng de braadtijd met ±30 min. naar gelang het gewicht. Neem van het vuur, giet het braadvocht van het gebraad in een kommetje, voeg er mosterd bij, mengen om goed te verdunnen en op een klein vuur gedurende 10 min. laten uitkoken. De saus filtreren en terug in het kommetje doen met het gebraad en de uien. Enkele minuten opwarmen en serveren. Hiermede een groene groente, (groene bonen, spinazie) of kleine gebakken aardappeltjes of frietjes serveren.
|