Voor 4 personen: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 dubbele kippenfifets- 100 g harde kaas (bijvoorbeeld Beauvoorde of Loo)- 4 dunne plakjes vers spek- boter- zout- peper.
Saus: 1 broccoli- 30 g boter- 1 eetlepel bloem- 1 00 g gemalen kaas- 3 dl melk- snuifje nootmuskaat
Halveer de dubbele kippenfilets en snij elke portie horizontaal in (maar net niet helemaal door). Snij het spek en de kaas in reepjes en vul er de kippenfilets mee. Steek vast met een houten prikker, kruid de kippenfilets met zout (niet te veel als u gezouten spek gebruikt) en peper. Braad gaar en goudbruin in een flinke noot geklaarde boter. Reken zo'n 15 tot 20 minuten. Was de broccoli, verdeel hem in roosjes, blancheer ze 3 minuten in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken. Roer een béchamelsaus met de boter, de bloem en de melk. Voeg van het vuur de gemalen kaas bij en roer tot ze gesmolten is. Kruid naar smaak. Voeg de broccoliroosjes bij. Leg de kippenfilets naast elkaar in een ovenschotel en overgiet ze met de saus. Laat 10 minuten gratineren in de oven. Heerlijk met aardappelpuree of, origineler, met aardappelsoezen.
|