20 stuks: 20 rijstvellen (15 cm doorsnee)- 40 g glasnoedels- 2 gekonfijte eendenvleugels, ontveld- 1 lente-uitje- 1/2 komkommer- 2 wortelen- 10 takjes koriander- 3 eetlepels vloeiende bloem- cayennepeper- zout
Voor de dressing: 1 rijpe mango- 2 limoenen- 5 cm verse gemberwortel
1. Laat de noedels 15 minuten weken in warm water en uitlekken. Snipper het uitje, hak de koriander, snij het eendenvlees in stukjes, vermeng. Snij de wortelen en komkommer in staafjes. Blancheer ze 1 minuut. Laat ze schrikken in koud water. 2. Dompel de rijstvellen in heet water om ze zacht te maken. laat ze plat opdrogen op een doek. Verdeel vlees, uitgelekte groenten en glasnoedels over de rijstvellen. Kruid met cayennepeper en zout. Rol op. 3. Roer de bloem los in 4 eetlepels koud water. Las er de naden van de rolletjes mee. Zet koel weg. Pureer het vruchtvlees van de mango met het limoensap. Breng op smaak met geraspte en geschilde gemberwortel. 4. Bak de nems in hete frituurolie. Serveer ze warm, met de gekoelde mangodressing. Lekker met paksoi of Chinese kool.
|