150 g bittere zwarte chocolade- 80 g boter- 75 g bloem- 50 g griessuiker- 3 extra verse eieren- 100 g rozijnen- 150 g gedroogde vijgen- 150 g gedroogde dadels- 10 cl oude rum- 1/2 koffielepel vanille-extract- 1/2 koffielepel kaneel poeder- 1/2 koffielepel gemberpoederxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Laat de gedroogde vruchten 30 min zwellen in een slakom met koud water. Laat ze uitlekken, hak ze fijn en laat ze 30 min zwellen in oude rum.
Scheid het eiwit van de dooiers. Laat de in stukken gebroken chocolade samen met de boter smelten in een warmwaterbad of in de microgolfoven.
Klop de dooiers met de suiker, kaneel, gember, het vanille-extract en verwerk er beetje bij beetje de bloem in en vervolgens het mengsel van chocolade en boter, de gedroogde vruchten en het weekvocht: de massa moet goed homogeen zijn. Eindig door het toevoegen van het stijfgeklopte eiwit en let erop de massa goed op te heffen.
Giet alles in de vorm en bak 40 min. in de hete oven (th. 6 180°C). Laat afkoelen en ontvorm op een gebakrooster.
Truc:
Serveer bij dit eerder opbeurende gerecht een Engelse room en weet dat het 's anderendaags nog lekkerder is.
150 g bittere zwarte chocolade- 80 g boter- 75 g bloem- 50 g griessuiker- 3 extra verse eieren- 100 g rozijnen- 150 g gedroogde vijgen- 150 g gedroogde dadels- 10 cl oude rum- 1/2 koffielepel vanille-extract- 1/2 koffielepel kaneel poeder- 1/2 koffielepel gemberpoeder
|