Voor 4 personen:
1 fijngesneden ui- 1 teentje knoflook, fijngesneden- 300 g parelhoenfilet- 6 eetlepels boter- peper en zout- 2,5 koffielepels maizena- 1 koffielepel suiker- 250 ml water- 0,5 bouillonblokje van kip- 2 eetlepels droge sherry- 0,5 koffielepel sambal- 0,5 eetlepels ketchup- 1 eetlepel hoisinsaus- bieslook en sesamzaadjes voor de afwerking- 4 witloofstronken
- Bereid de bouillon met 250 ml water en een 1/2 bouillonblokje van kip. - Snij het gevogelte in reepjes en meng met peper, zout en 1/2 koffielepel maizena. - Bak af in 3 eetlepels boter en haal uit de pan. - Stoof de in twee gesneden witloofstronken in de wok in de overige boter gedurende 5 minuten. Kruid met suiker. - Giet er de 125 ml bouillon bij, dat geeft een stomend effect. - Laat nogmaals gedurende 5 minuten stoven met het deksel op de wok. - Dresseer op een schotel, hou het warm. - Doe een scheutje olie in de verhitte wok, bij het walmen fruit je de look en ui. - Doe de hoisinsaus, ketchup, sambel en de overige bouillon erbij. - Breng het aan de kook en voeg de sherry toe en bind met de overige in water losgeroerde maizena. - Voeg het vlees toe en breng het terug aan de kook. - Dresseer het vlees naast het witloof. Werk af met bieslook en sesam zaad
|