Voor 4 personen:
16 ronde rijstvelletjes (22 cm diameter)- 650 g visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw, roodbaars, zalm)- 400 g venkel- 250 g rode paprika- 2 lente-uitjes- 1 teentje knoflook- 1 limoen- 2 eetlepels gezeefde tomaten (passata)- 2 eetlepels lichte sojasaus- 2 eetlepels sake- 1 theelepel suiker- 2 theelepels olie- 1 dl visfumet- szechuanpeper en zout.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Snij de vis in 16 gelijke stukken. Besprenkel ze met limoensap. Maak de groenten schoon en snipper de venkel en de paprika heel fijn. Blancheer ze 1 minuut in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
2. Snij de lente-uitjes in ringen. Pel en hak de knoflook. Breng de passata met de sojasaus, sake, suiker en knoflook aan de kook. Voeg de lente-uitjes toe en kruid met peper en zout. Vermeng de saus met de groenten.
3. Leg de rijstvellen plat en besprenkel ze met water. Schep er een lepel van de groentefarce op en leg er een stukje vis op. Vouw de pakketjes toe. Leg ze in een ingeoliede ovenschaal en bestrijk ze met de rest van de olie. Doe er de visfumet bij.
4. Zet 20 minuten in het midden van de op 200°C voorverwarmde oven. Lekker met zoetzure chilisaus.
|