Voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
100 g basmatirijst- 100 g wilde rijst- 1 bol venkel- 3 sneden gerookte zalm- 300gbladerdeeg- 1 ei-
zout- peper
Kook de basmatirijst en de wilde rijst afzonderlijk 25 min. in gezouten kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken en laat afkoelen.
Maak de venkelbol schoon en behoud alleen het zachtste deel. Snijd het in kleine blokjes.
Spreid het bladerdeeg uit op een werkblad. Bedek het met een laag basmatirijst en vervolgens wilde rijst. Doe er zout en peper bij. Verdeel daarover vervolgens de fijngesneden venkel en bedek met sneetjes gerookte zalm. Rol alles op en druk de ingrediënten goed aan.
Schik de rollade op een bakplaat en smeer in met geklopt ei. Bak 30 min. in een hete oven, th. 6-7 (200°C): het deeg moet goudbruin zijn.
Tip:
Dien warm op met een lichtjes ingekookte roomsaus en gehakte peterselie ofwel heel koel met citroenmayonaise.
|