Voor 4 personen:
8 verse sint-jakobsvruchten- 3 tomaten- 1 sjalotje- 2 kwarteleitjes, gekookt- 1 koffielepel viseitjes- 50 g jonge slascheutjes- 50 g hazelnoten, grof gemalen- 2 plakjes serranoham, gedroogd in de oven en verkruimeld- verse bieslook- peper en zout
Voor de dressing:
2 eetlepels balsamicoazijn- 2 eetlepels hazelnootolie- 2 eetlepels arachide-olie
1. Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en hak de sjalot heel fijn. Snipper een tiental sprietjes bieslook. Vermeng en kruid met een snuifje peper en zout. Zet op de vier borden een bakringetje. Schep er het tomatenslaatje in. 2. Dresseer er wat sla rond. Leg er een half kwarteleitje in en daarop een mespunt viseitjes. Vermeng de olie en de azijn voor de dressing. 3. Spoel de sint-jakobsvruchten onder de koudwaterkraan. Dep ze goed droog met keukenpapier. Snij ze horizontaal doormidden. Bak ze kort aan beide kanten in de grillpan, in een likje olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Verdeel ze over de borden. 4. Neem de bakringetjes weg. Werk af met hazelnoten, ham kruimels en een likje dressing. Serveer meteen (terwijl de sint-jakobsvruchten nog warm zijn).
Tip: Ham drogen kan heel snel in de magnetron. In de gewone oven duurt het zo'n 2 uur, op 110° C.
|