Voorgerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
Meng het tomatensap, de gember, het citroensap, de suiker, zout en peper. Giet de bereiding in een metalen bakje en laat 2 tot 3 uur stollen in de diepvriezer, roer het mengsel regelmatig om met een vork: de granité moet smeuïg, compact en korrelig zijn. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Snijd de meloen in vier, verwijder de pitten. Schil het vruchtvlees en snijd het in fijne schijfjes.
Verdeel de granité in individuele schaaltjes. Garneer ze met de reepjes gerookte zalm en de schijfjes meloen. Bestrooi alles met gember en versier met basilicumblaadjes.
75 cl tomatensap- 1 koffielepel gemberpoeder- 1 koffielepel griessuiker- 1 eetlepel citroensap- 200 g gerookte zalm- 1 kleine meloen, type charentais- basilicumblaadje- zout, peper
|