Voor 4 personen:
12 krieltjes, gehalveerd 300 g sperziebonen, gehalveerd 400 g verse tonijn olijfolie 150 g jonge spinazie of veldsla 2 tomaten, in stukken 120 g zwarte olijven, ontpit 2 hardgekookte eieren (eventueel)
Dressing: 75 ml olijfolie 2 eetlepels sherry- of rode wijnazijn 2 theelepels dijonmosterd 1 eetlepel gehakte bladpeterselie zeezout, versgemalen zwarte peperxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Doe de aardappelen in een pan met kokend water en kook 5 minuten tot ze bijna zacht zijn. Voeg de bonen toe en kook nog eens 2 minuten tot zowel bonen als aardappelen gaar zijn. Giet af en spoel na met koud water.
Bestrijk de stukken tonijn met wat olijfolie. Gril of bak ze 1 minuut aan elke kant of tot de tonijn dichtgeschroeid is maar niet door en door gaar. Laat 5 minuten rusten en snij dan in plakjes.
Meng voor de dressing olie, azijn, mosterd, peterselie, zout en peper in een kom. Schep spinazie of veldsla, tomaten, olijven, aardappelen, bonen, tonijn en dressing lichtjes om in een schaal, voeg de in kwartjes gesneden eieren toe en dien meteen op.
|