Voorgerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
300 g bladerdeeg- 25 g chorizo (in een blok)- 50 g pikante worsten- 2 koffielepels fijn gehakte verse oregano- 2 jonge uien- 75 g mozzarella di bufala- 4 koffielepels pasta van zwarte olijven of tapenade- 1 groot ei- bloem voor het werkblad- olie voor de bakplaat- zout, peper
Verwarm de oven voor op th. 6-7 (200°C). Pel de jonge uien en hak ze fijn. Pel de worsten en snijd ze in blokjes. Snijd de mozzarella in fijne schijfjes. Meng de blokjes worst, de oregano, de gehakte ui, de sneetjes mozzarella. Zout en peper dit alles gul.
Klop het ei. Bestrooi een werkblad met bloem en spreid daarop het bladerdeeg uit. Snijd het met een bord van 10 cm in 12 ronde schijven. Leg een beetje olijvenpasta of tapenade in het midden van elke deegschijf en smeer de randen met een penseel in met het geklopte ei. Verdeel de vulling over de helft van het oppervlak en sluit elke halve deegschijf zoals een flap. Druk de randen dicht met een vork of met de vingertoppen.
Leg de flappen op een lichtjes ingeoliede bakplaat. Smeer er de rest van het geklopte ei over en bak 15 min. in een hete oven: ze moeten goudbruin zijn.
Dien warm of koud op.
|