Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
300 g korte deegwaren- 150 g tonijn (in olie), netto gewicht- 100 g Parijse ham- 100 g Parijse champignond- 4 augurken- 20 ontpitte groene olijven- 1 rode paprika- 1 citroen- 100 g gruyère (in blok)-
2 eetlepels arachide-olie
Kook de deegwaren in gezouten kokend water. Laat ze zorgvuldig uitlekken. Giet ze in een slakom en voeg er 1 eetlepel olie aan toe, meng en zet opzij.
Voor de saus: klop het citroensap, de olie, zout, peper en dille.
Maak de champignons schoon en snijd ze fijn. Snijd de ham en het stuk gruyère in blokjes. Snijd de augurken in fijne schijfjes. Snijd de groene olijven in twee. Maak de paprika schoon, verwijder de pitten en snijd hem fijn. Prak de tonijn.
Giet in een slakom de deegwaren en de elementen van de garnituur. Nappeer met de saus en meng alles voorzichtig. Dien koel op.
|