500g eekhoorntjesbrood- 400g lamsgehakt- 2 sjalotten- 1 teentje knoflook- 2 eetlepels olijfolie-1
eetlepel gehakte peterselie- oregano- peper en zout
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Wrijf de paddestoelen droog en schoon. Snij de steeltjes van de hoeden . Bak de hoedjes 3 à 4 minuten
in een koekenpan, in 1 eetlepel hete olie. Kruid ze met peper en zout. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
Snij ze in plakken. Bak in dezelfde pan het gehakt rul. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en hak de
sjalotten, snipper de steeltjes van de paddestoelen fijn. Bak ze samen een paar minuten in de rest van de
olijfolie, met de geplette knoflook en de oregano. Schep het vlees en de groenten in laagjes in een goed
ingevette ovenschotel. Zet 10 tot 15 minuten in de oven. Werk af met gehakte peterselie en dien op.
|