Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 kleine, vastkokende aardappelen- 1 goed rijpe avocado- 1 zachte peper 1 goed rijpe mango- het hart van 1 witte kool- 1/2 bosje tuinkers- 1 limoen
Voor de vinaigrette:
2 limoenen- 1 teentje knoflook- 4 eetlepels olijfolie- zout, zwarte peper van de molen
Was de aardappelen en kook ze in gezouten kokend water. Giet ze af, schil ze en snijd ze in dikke schijven.
Voor de vinaigrette: klop het sap van de 2 limoenen, het geperste look, de olie, zout en peper.
Schil de avocado, snijd hem in twee en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in heel fijne schijfjes en besprenkel het met de rest van het limoensap. Schil de mango, snijd hem in twee, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees eveneens in fijne schijfjes. Verwijder eventueel de hardere blaadjes van de kool en was het hart zorgvuldig. Snijd het in vier en hak het grof. Reinig de peper: verwijder de zaadjes en vezels en hak het vruchtvlees fijn. Maak de tuinkers schoon en verwijder de steeltjes.
Meng in een slakom de schijven aardappel, de gehakte kool, de gehakte peper, de helft van de tuinkersblaadjes, de schijfjes avocado en de helft van de vinaigrette. Schik daarop de schijfjes mango, de rest van de tuinkers en nappeer met de vinaigrette. Dien heel koel op.
|