Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 keer een bandvol gemengde sla (Treviso, krulsla, andijvie)- 4 sjalotten- 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie- 40 g tarwebloem- 250 g schoongemaakte kleine calamares- . 4 teentjes knoflook.
Voor de vinaigrette:
5 cl wijnazijn- 12,5 cl olijfolie- zout, zwarte peper
Maak de slablaadjes schoon, spoel ze en zwier ze droog. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Wentel de calamaresringen in de gezouten en gepeperde bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
Fruit de gehakte sjalotten en calamares
1 à 2 min. op fel vuur in een bakpan met hete olie. Laat ze uitlekken op een bord met een laag keukenpapier. Zout, peper, verwijder het papier en voeg het geperste look en de peterselie toe en roer.
Klop in een slakom de azijn met zout, peper en vervolgens beetje bij beetje de olie. Voeg de slablaadjes toe en meng.
Verdeel de salade en de calamares over individuele borden en dien onmiddellijk op.
|