1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);- 1 pak griesmeel (500 gram); 4 eieren;- iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie;- iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;- 2 zakjes vanillesuiker;- 2 zakjes bakpoeder
Verwarm de oven voor op 175- 190 graden ( gas 3-4). Olie, suiker en eieren mixen. Voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe. Daarna de vanillevla en vervolgens de griesmeel. Alles goed doormixen. Rechthoekig, diep bakblik ( of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem. Giet het deegmengsel in het bakblik. Bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin. Laat afkoelen en besmeer met ( iets warm gemaakte) abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen cocos. Snijd de cake in ruiten of vierkantjes.
Serveertips:
Je kunt de cakeblokjes in papieren vormpjes presenteren. Neem dan cakevormpjes in verschillende kleuren, dat stat wel zo vrolijk.
|