Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 konijn, in 8 stukken gesneden- 2 eetlepels extra vloeiende tarwebloem- 25 g boter- 3 uien- 50 cl geuze- 2 eetlepels rodebessengelei- 1 eetlepel wijnazijn- 16 pruimen (groot formaat)- 1 kruidentuiltje- zout, peper
Pel de uien en hak ze fijn. Zout en peper de stukken konijn. Bak ze goudbruin in hete boter in een stoofpan. Neem het vlees uit de pan en fruit er de fijngehakte uien in. Leg de stukken konijn opnieuw in de stoofpan. Bestrooi met bloem en giet de geuze langs de wanden in de pan. Voeg een kruidentuiltje toe, breng zachtjes aan de kook, dek af en laat 40 min. sudderen op zacht vuur.
Dompel de pruimen in het kookvocht, dek af en laat nog 20 min. doorkoken op zacht vuur.
Schik de stukken konijn en de pruimen in diepe schotel. Leng de rodebessengelei aan met een scheplepel saus en giet dit alles in de stoofpan. Voeg de azijn toe, ga na of het voldoende gekruid is en nappeer er de stukken konijn mee. Goed warm opdienen.
|