Voor 4 personen:
3 eieren- 140 g poedersuiker- 250 g mascarpone- 16 vingerkoekjes- 25 cl koude koffie- 2 eetlepels Amaretto (amandellikeur)- 3 eetl cacaopoeder.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1- Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop het eiwit heel stijf.
2- Klop de dooiers met de suiker tot u een schuimig mengsel hebt. Voeg de mascarpone en de Amaretto toe, daarna het eiwit.
3- Doop de vingerkoekjes snel in de koffie en leg ze op de bodem van een vierkante ovenschotel. Giet het mascarponemengsel over de koekjes en bedek met een tweede laag in koffie gedoopte koekjes. Werk af met een gelijkmatige laag mascarpone.
4- Bestrooi met cacaopoeder en laat gedurende 3 uur in de koelkast afkoelen.
Liever licht
Eigenlijk hebt u sterke koffie nodig om tiramisu te maken (het is niet voor niets Italiaans voor kikker mij op'). Zwart gebrande, cafeïnevrije koffie kan echter beter zijn voor uw slaap.
|