Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
700 g kippenlapjes- 1 koffielepel kurkuma- 1/2 koffielepel gemalen komijn- 1/2 koffielepel gemalen
koriander- 1 koffielepel gemalen chilipoeder- 2 teentjes knoflook- 6 eetlepels arachideolie- 2 groene paprikas- 2 rode paprika's-2 uien- 2 avocados- 2 tomaten- 1 groene piment- 1/2 koffielepel gemalen paprika- 1/2 citroen- zout, peper
De dag vooraf: snijd de kippenlapjes in heel fijne reepjes. Giet ze in een slakom met de kruiden (behalve de paprika), de olie en het geperste look. Meng en laat 12 uur in de koelkast marineren.
Was de volgende dag de paprika's, snijd ze in twee, verwijder de pitten en witte vezels en snijd ze in dikke reepjes. Pel de uien en hak ze fijn. Pel, ontpit en plet de tomaten. Bescherm uw handen met rubber handschoenen en snijd het piment in twee, verwijder de pitten en snijd in heel fijne schijfjes.
Neem 2 eetlepels van de marinade en verwarm in een braadpan met dikke bodem. Fruit daarin de reepjes paprika en de gehakte ui. Laat nog 6 tot 7 min. op matig vuur doorbakken totdat de groenten gaar zijn. Voeg er de reepjes kip bij en laat 10 min. bakken totdat ze mooi goudbruin en volledig doorbakken zijn.
Pel en ontpit de avocado's. Pureer het vruchtvlees heel fijn met een keukenrobot. Voeg er de tomaten, het piment, het citroensap, zout en peper bij en meng alles goed dooreen. Giet de saus in een kommetje en bestrooi met paprika. Dien de kip en de saus apart op.
|