Voor 4 personen:
400 g tarwebloem- 5 eieren-1 kg snijbiet- 200 g verse ricotta- 4 eetl. Parmezaanse kaas- nootmuskaat- 60 g boter. 8 blaadjes verse salie- zout en peper
1. Maak het raviolideeg. Bewerk het tarwemeel met de 4 eieren en een snuifje zout tot u een homogeen en soepel deeg krijgt. Laat 30 min. rusten onder een handdoek.
2. Snijd en was de snijbiet en kook gedurende 8 min. in zout water. Laat ze uitlekken en hak ze fijn. Meng de ricotta, 1 ei, 1 eetlepel parmezaan, een beetje nootmuskaat, zout en peper in een slakom.
3. verdeel het deeg in tweeën. Bewerk de twee stukken op een tafel met de deegrol, tot u twee identieke vellen van 1 mm dik hebt. Verdeel in gelijke vakjes. Schep op elk vak ongeveer 1 koffielepel ricottamengsel (zie foto 1). Bedek met het andere vel (zie foto 2) en druk met uw vingers de twee vellen rond de vulling samen. Snijd de ravioli met een deegwieltje of een mes (zie foto 3). Bestrooi met bloem en laat 1 uur rusten.
4. Kook de ravioli gedurende 7 minuten in veel water met zout. Laat intussen de boter met de salie in een pan smelten. Laat de ravioli uitlekken en meng ze met de boter. Onmiddellijk opdienen, met de rest van de parmezaan op de rand van het bord.
Koken zonder knoeien:
Om te voorkomen dat de ravioli openbarsten, moet u erop toezien dat het water niet te hard kookt. . Gebruik een plastic spatel om de ravioli voorzichtig met de boter te mengen.
|