Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1/4 theel. zwarte peperkorrels- 1 dessertl. Korianderzaad- 1 theel. Komijn- 1/2 theel. Chilipoeder- 1/4 theel. Kurkuma- 3,5 dl kokosmelk- 400 g verse garnalen- 2 rode uien, in dunne halve ringen gesneden- 2 groene pepers, fijngesneden. 1 dessertl. witte wijnazijn- 1 dessertl. kokosolie .175 g verse spinazie, fijngehakt- 1/2 theel. Dillezaad- 15 kerrieblaadjes- zout. Sri Lankaanse specerijenmix (zie verder)
Rooster de peperkorrels, het korianderzaad en de komijn in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt. Maal het geheel tot poeder. Meng het poeder met het chilipoeder, de kurkuma en 1 l water in een grote kom tot een pasta. Roer er de kokosmelk en 1 dl water door. Voeg de garnalen, de helft van de ui, groene peper en witte wijnazijn toe en zet het geheel even apart.
Verhit de kokosolie in een grote wok en bak het dillezaad en de kerrieblaadjes een paar seconden. Doe er de resterende uien bij en fruit die op een zacht vuurtje.
Schep het garnalen mengsel in de wok en laat alles zachtjes sudderen tot de garnalen gaar zijn. Breng het geheel niet aan de kook, want dan zal de kokosmelk schiften.
Breng op smaak met zout. Strooi de Sri Lankaanse specerijenmix direct over het gerecht. Serveer meteen met rijst.
Sri Lankaanse specerijenmix
Rooster 1 theel. witte rijst in een droge koekenpan. Voeg 1/2 theel. korianderzaad, 1/4 theel. komijn, 1 kruidnagel, 1 groene kardemompeul, 1/4 theel. zwart mosterdzaad, 2,5 cm pijpkaneel, 1 dessertl. geraspte kokos en 3 kerrie blaadjes toe en rooster verder tot de kokos goudbruin is. Maal fijn.
|