Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
6 lychees- 1 citroen-2 baby-ananassen of 1 dikke ananas- 2 eierdooiers- 2 dl verse room- . 40 g griessuiker
Voor de garnituur
4 lychees- 3 groene citroenen
Snijd de ananassen in de lengte in twee. Verwijder het harde deel, vang het vlees op in een slakom en snijd het in blokjes. Open de lychees en ontpit ze. Schil de citroenen tot op het vruchtvlees en scheid ze in kwartjes.
Pureer het vruchtvlees van de ananassen, de kwartjes citroen en de lychees heel fijn en glad en haal door een zeef of puntzeef.
Laat in de kom van de keukenrobot, voeg er de verse room, de eierdooiers en de suiker aan toe en mix alles opnieuw: de crème moet glad en glanzend zijn. Giet de aldus bekomen mousse in de uitgeholde halve ananassen of in individuele schaaltjes.
Open de resterende lychees en ontpit ze. Was de groene citroenen, droog ze af en snijd ze in heel fijne schijfjes. Versier de schaaltjes met lychees en schijfjes citroen. Dien heel koel op.
TIP
Om de bereiding een aparte smaak te geven, kunt u er een scheutje rum en enkele druppels vanille-extract aan toevoegen.
|