1 wortel- 1 prei- 1 selderstengel- 1/4 bloemkool- notensla (rucala)- 2 dl druivenpitolie- peper en zout- 5 blaadjes gelatine (20 g)- 200 g handgepelde garnalen- 2dl roomxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de aspic: De garnalenbouillon inkoken tot er nog 5 dl sap over is. Laat ondertussen de geleiblaadjes weken in koud water. Knijp ze uit en voeg ze bij de warme garnalenbouillon. Afkoelen op kamertemperatuur.
Voor de notensla-olie: Pocheer de notensla even in gezouten water. Spoel af en mix met de druivenpitolie.
Voor de bloemkoolmousse en groenten: Kook de bloemkool. Pureer en roer room door de mousse. Afkruiden. Laat afkoelen. Snij de wortel, prei en selderstengel in blokjes. Laat even koken in licht gezouten water. Giet het mengsel door een zeef, spoel snel met ijskoud water en laat verder afkoelen.
Afwerking: Leg een laagje groenten in elk glaasje, vul aan tot ca. 1 cm van de rand met garnalen en giet er de aspicbouillon over. De garnalen moeten net onder staan. Laat afkoelen in de koelkast. Giet voor opdienen 1 eetlepel notensla-olie over de garnalen en lepel daarboven de bloemkoolmousse.
|